ACU4ALL

Acupunctuur - Een leven zonder pijnWie ben ik...

Mijn naam is Elena van Hattum-Gousseva .
Ik ben drs. in de Kindergeneeskunde en erkend NVA-acupuncturist.

In 1991 ben ik afgestudeerd aan Sint-Petersburg Pediatrisch Medisch Universiteit, Rusland, tot Kindergeneeskundige (MD Pediatrician). Meer weten?

Mijn diploma's zijn in Nederland gewaardeerd door Nuffic en ik mag me Doctorandus ( drs.) in de Kindergeneeskunde noemen. 

Door mijn ervaring als IC arts en arts anesthesioloog (specialist in pijnbestrijding) kan ik als acupuncturist extra goed inspelen op pijnbehandelingen.

… Kinderarts en dan acupuncturist?

Na een trauma in 2013 kreeg ik zogenaamde ‘frozen schoulder’. Ik kon mijn hand niet optillen, elk drempeltje op de weg deed me pijn. Na een ‘second opinion’ bij de specialist was ik met pijnstillers naar huis gestuurd om een eventuele operatie over 2 jaar te ondergaan. Een derde orthopeed onderzocht mij in België en stuurde mij naar de fysiotherapie en adviseerde ook een acupuncturist te bezoeken voor de pijnstilling. Zo ben ik naar mijn acupunctuurleraar professor Dr. Yao gekomen. Tot mijn verrassing kon ik na de derde behandeling zonder pijnstillers of operatie mijn arm optillen. Meer weten?