ACU4ALL

Acupunctuur - Een leven zonder pijnWie ben ik...

Mijn naam is Elena van Hattum-Gousseva en woon in Pijnacker. Ik ben erkend NVA-acupuncturist. Door mijn ervaring als IC arts en arts anesthesioloog (specialist in pijnbestrijding) kan ik als acupuncturist extra goed inspelen op pijnbehandelingen.

Mijn diploma's zijn in Nederland erkend en ik mag me Doctorandus in de Kindergeneeskunde noemen.

In 1984 heb ik mijn studie in Geneeskunde gestart en in 1991 ben ik afgestudeerd aan Sint-Petersburg Pediatrisch Medisch Universiteit, Rusland, tot Kindergeneeskundige (MD Pediatrician)

Mijn specialisatie heb ik gedaan in modernste allergrootste in Europa ( in 1991/92 en nog steeds in 2023) afdeling IC-Neonatologie in Kinderziekenhuis N 1 van Sint-Petersburg.

Als IC arts / Anesthesioloog heb ik 10 jaar gewerkt in het kinderziekenhuis Nr. 22 te Sint-Petersburg. Het ziekenhuis kenmerkte zich als ziekenhuis waar het volledige traject van binnenkomst tot en met revalidatie van baby's  onder supervisie valt van de hoofdbehandelaar-Kinderarts...

 

… Kinderarts en dan acupuncturist?

Na een trauma in 2013 kreeg ik zogenaamde ‘frozen schoulder’. Ik kon mijn hand niet optillen, elk drempeltje op de weg deed me pijn. Na een ‘second opinion’ bij de specialist was ik met pijnstillers naar huis gestuurd om een eventuele operatie over 2 jaar te ondergaan. Een derde orthopeed onderzocht mij in België en stuurde mij naar de fysiotherapie en adviseerde ook een acupuncturist te bezoeken voor de pijnstilling. Zo ben ik naar mijn acupunctuurleraar professor Dr. Yao gekomen. Tot mijn verrassing kon ik na de derde behandeling zonder pijnstillers of operatie mijn arm optillen.
 
In academisch jaar 2013/14 heb ik zelf de Foundation of Traditional Chinese Medicine gedaan om te kijken of het bij mij zou passen. Ik was verrast, omdat deze meerdere keren kruiste met mijn Universitaire studie in de Westers Geneeskunde. Vanuit mijn ervaring als praktiserend arts had ik al holistische visie dat erg leek op TCG ( Traditionele Chinese Geneeskunde). In het tweede en derde daaropvolgende jaar van de opleiding keek ik steeds vaker naar mijn oude aantekeningen van zo’n 20 jaar geleden en herkende ik veel overeenkomsten vanuit mijn eigen westers medische vakken fysiologie en pathologie.

Aan de Shenzhou Open University te Amsterdam, heb ik me in 3 jaar gespecialiseerd in acupunctuur voor iedereen: kinderen, volwassenen en ouderen.