ACU4ALL

Acupunctuur - Een leven zonder pijn

Acupunctuur behandeling

Tegenwoordig eist de overheid voor elke acupuncturist een (para)medische opleiding. Daarom hebt u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig en vrijwel alle behandelingen worden onder bepaalde voorwaarden door uw verzekeraar vergoed.

Met het consult-intake gesprek begint onze relatie. Na vastlegging van uw klachten zullen we samen ons behandelplan bespreken. In de meeste gevallen zijn 3-4 behandelingen nodig. Dit ligt aan uw conditie, leeftijd, klachten, langdurigheid van het ziektebeeld etcetera. Elk behandelplan is altijd individueel! Twijfel je of je kan geholpen worden? Klik hier.

Het eerste consult duurt langer dan de vervolg behandeling. Gemiddeld duurt de behandeling 30 minuten, maar soms is het korter of langer. Naast klassieke acupunctuur wordt er ook een andere discipline van het TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) gebruikt, zoals Moxa.

Baby's, kinderen onder 6 jaar en in de meeste gevallen zelfs tot in de puberteit is het prikken niet nodig. Er wordt dan gebruik gemaakt van aangepaste acupunctuur / TCG behandeling of Qi Gong (Chinees bewegingstherapie).

In mijn werk gebruik ik alleen materiaal voor eenmalig gebruik.


Vragen:

  Ik krijg bloedverdunners, mag ik behandeld worden?

  Behandelingsplan wordt individueel gemaakt. Tijdens het intake gesprek zal medicijngebruik aan de orde komen. Samen met u leggen we dat vast en ook als u ergens onder behandeling bent (specialist, psycholoog, fysiotherapeut e.d.). Rekening houdend met de al lopende therapie stel ik u uw behandelplan voor.

  Ik ben bang voor naalden. Doen ze pijn?

  Heeft u ooit in uw eigen vinger met een naai - naald geprikt? Een acupunctuur naald is veel dunner; minder erg, maar helaas, het prikt wel.

  Wanneer geen behandeling?

  In spoedsituaties gaat u eerst naar uw huisarts of ziekenhuis.

  Hoeveel keer moet ik terug komen?

  Het is individueel: bij het intakegesprek zullen we samen het termijn van evaluatie bespreken en als blijkt dat het bij uw geval niet effectief is, dan kunnen we per direct stoppen of als het wel effectief is continueren.